zondag 28 februari 2016

Recensie: Het lieveheersbeestje dat niet lief deed - Eric Carle

****  vanaf 4 jaar

Dit boekje is intussen al een klassieker geworden. Het lieveheersbeestje dat niet lief deed gaat intussen al dertig (!) jaar mee, maar de kracht van het verhaal blijft hetzelfde. Een lieveheersbeestje wil niet lief zijn tegen de andere dieren. Geen "goeiemorgen", niet willen delen met anderen en onbeleefd zijn leveren hem echter geen vrienden op. Het lieveheersbeestje gaat op zoek naar iemand om mee te vechten. Zijn zoektocht duurt de hele dag lang, maar loopt gelukkig goed af.

lieveheersbeestje niet lief eric carle

Eric Carle is een gevestigde waarde in kinderboekenland. Niet alleen kan je moeilijk van illustraties spreken als je zijn kunstwerkjes ziet, ook zijn zijn verhalen echte pareltjes. Bovendien kan je kleuter uit Het lieveheersbeestje dat niet lief deed ook nog iets leren zonder dat het verhaal belerend is: we volgen het lieveheersbeestje doorheen zijn dag ... op de klok. Ook de tegenstellingen in het boekje zijn niet zonder toeval. De leukste bladzijden zijn uiteraard die met de klokjes, omdat ze uitgesneden zijn. Zo zien we de dieren die het lieveheersbeestje ontmoet steeds groter worden ... spannend!

Deze heruitgave op karton ligt heel gemakkelijk in de hand. Met de lente in aantocht een fijn boekje, zeker voor kindjes die van dieren houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten